GEEN Repair Café Hoogeveen

Ook al worden de coronamaatregelen geleidelijk versoepeld, het zal toch nog wel een tijdje duren voordat Repair Cafés weer op de normale manier kunnen worden georganiseerd. Dat betekent dat in ieder geval in juni, juli en augustus nog geen traditionele Repair Cafés -– waarbij reparateurs en bezoekers zich samen letterlijk buigen over kapotte voorwerpen – kunnen worden gehouden. Die conclusie trekt Repair Café International uit de nieuwste richtlijnen van de Nederlandse overheid. Volgens die richtlijnen zijn georganiseerde samenkomsten tot 1 september niet toegestaan. “Denk aan samenkomsten in theaters, cafés, of op terrassen, kermissen of feesten”, staat op de webpagina van de Rijksoverheid.

Met dit soort samenkomsten zijn de traditionele Repair Cafés vergelijkbaar. Daarom lijkt het logisch dat ook deze vallen onder de samenkomsten die voorlopig verboden zijn. “Het is heel erg jammer voor alle vrijwilligers die zo graag weer van start willen”, reageert Martine Postma, directeur van Repair Café International. “Daarnaast is het óók erg jammer voor alle mensen die thuis een kapot voorwerp hebben.”

Voor Repair Café Hoogeveen betekent dit geen Repair Café in kringloopwarenhuis Het GOED in Hoogeveen op 27 juni, 25 juli en 29 augustus 2020. Wij hopen u eind september weer te mogen ontmoeten in het Repair Café, maar houd s.v.p. onze nieuwe site www.repaircafe-hoogeveen.nl in de gaten voor de actuele informatie van dat moment.