Repair Café Hoogeveen

Update i.v.m. corona: In verband met corona zal er geen Repair Café Hoogeveen plaats vinden in kringloopwarenhuis Het GOED in Hoogeveen tot nader bericht.

Repair Café Hoogeveen heet u van harte welkom op elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur in kringloopwarenhuis Het GOED aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Repair Café Hoogeveen is oktober 2012 gestart met hulp van De Smederijen van Hoogeveen en Het GOED en beide steunen ons nog steeds en daar zij wij heel dankbaar voor. Het allereerste Repair Café ter wereld was in oktober 2009 in Amsterdam en inmiddels zijn het er al ruim 2000 in diverse landen verspreid over zes continenten, bijv. in Australië, Azerbeidjan, Brazilië, Canada, Duitsland, Ghana, Griekenland, India, Japan, Letland, Polen, Venezuela, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het duizendste Repair Café werd in 2016 geopend in Bathmen, Overijssel, en het 1.500ste in maart 2018 in Guérande, Frankrijk.

Waarom Repair Cafés?
We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten vaak niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. Ook wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

De vrijwilligers van Repair Café Hoogeveen helpen u graag bij het repareren van bijv. elektrische apparaten, kleding, meubels, speelgoed en (tuin)gereedschap en geven advies of uitleg  over bijv. een gebruiksaanwijzing. Na reparatie of advies is een vrijwillige bijdrage voor de aanschaf van ontbrekend gereedschap welkom, zodat wij u hopelijk met nog meer klussen kunnen helpen. Gemiddeld zitten we vanaf 2012 op ruim 40 klussen per keer.
Graag tot ziens bij Repair Café Hoogeveen!